Kolay Para Kazanmak Gerçekten Kolay mı?

Kolay para kazanalım derken bilgi güvenliğimiz tehlike altında mı?

İnsanlığın varoluşundan beri yaşanan temel sorunlardan biri de ihtiyaçları karşılamaktır.  Zaman içinde bunun çeşitli yollarını keşfeden insanoğlu en sonunda para dediğimiz değişim aracını üretti. Bundan sonra ihtiyaçlarımızın büyük bölümünü para ile karşılamaya başladık.

Günümüzde ise para kazanmak güçleşti. Herkes daha rahat yaşayabilmek için daha çok para kazanmak zorunda olduğuna inandı. Daha çok kazanmak için de daha çok çalışmak ve sağlığını dahi feda eder derecesinde fedakarlıkta bulunmak zorunda kaldı.

Bu zorluk, insanı kolay para kazanma duygusuna sürükledi. Bu duygunun varlığı da bir pazarlama aracına dönüşünce yeni bir sınavla yüz yüze geldik.

Bir tarafta kolay para kazanma duygusu içinde bekleyen insanlar. Diğer tarafta bu duygu üzerinden kurulmaya çalışılan pazarlama zincirleri.  

Fark ettiyseniz sosyal medyada internetten kolay para kazanma yöntemlerinden biri bu günlerde çok dolaşıyor. Bu yazımızda bu konuyu biraz ele almak istiyorum.

Çok çabuk duyulan bu sistemde yıllık abonelik ücreti ödüyorsunuz. Bunu yatırım olarak adlandırıyorlar. Size bir tablet veya bilgisayar gönderiyorlar. Siz bu tableti veya bilgisayarı internete bağlı olarak 8 ila 24 saat süresince sürekli açık tutuyorsunuz. Her ay sizin banka hesabınıza da düzenli olarak para yatırılıyor.

İlk başta basit ve kolay para kazanma yöntemi gibi görünüyor değil mi?

Bilgisayarınıza bir uygulama yüklü oluyor. Bu uygulama, sizin internetinizi ve IP nizi kullanarak, 600 veya daha fazla sayıdaki sitelere otomatik olarak giriş yapıyor. Bu şekilde sitelerin ZİYARET sayısını artırarak aramalarda üst sıralarda yer almasını sağlıyor. Şirket bu iş karşılığında, sitelerden reklam geliri elde ediyor ve bu geliri aboneleri ile paylaşıyor. Hatta bu gelirlerin yasalara uygun vergilendirilmiş olduğu özellikle vurgulanıyor.

Peki Bu Bağlantılar Güvenli Mi?

Şirket,  güvenli olduğunu beyan ve taahhüt ediyor. Hatta bilgisayarın ekranından, giriş yapılan sitelerin listesini takip edebileceğinizi söylüyor.

Sorun çözülüyor mu peki? İsterseniz bu konuyu biraz irdeleyelim.

Öncelikle güvenlik konusuna bakalım.

Pek çok devlet sitelerinin ve veritabanlarının bile güvenlik açıkları olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Hatta Google gibi, internette kendi kurallarını koyan şirketlerin bile, güvenlik açıklarından dolayı başları derde girebilmektedir. Dijital reklam piyasası büyüdükçe bu konudaki sahtelikler de artıyor.

Bu konuda bilgi edinmek isteyen okurlarımıza bir link vererek yardımcı olayım.

Girilen sitelerin denetlenmesi konusuna gelince; her gün 600 den fazla siteye giriş yapılacak. Bu sitelerin listesini yazılı olarak verseler bile acaba hangimiz bu listeleri kontrol ederiz.

Diyelim ki kontrol ettik ve tüm siteleri denetledik. Bu kez de bilgisayara yüklü gizli uygulamaların olup olmadığı, ya da sitelerde gizlenmiş olan reklam ve linkler nedeniyle başımızın derde girmeyeceğinin garantisi var mı?

Bu sitelere “ben girmiyorum, bilgisayar giriyor” demeniz de sizi sorumluluktan kurtarmaz. Sizin internet ve IP bilgileriniz kullanıldığı için girilen her sitedeki sorumluluk sizlere ait olacaktır.

Özellikle son günlerde medyada çokça yer alan “morbeyin” haberlerini okuduğunuz kanaatindeyim. Kısaca bu konuyu burada anlatmak gerekirse; sizin telefon, tablet veya bilgisayara indirdiğiniz uygulama, oyun veya müzik dinleme programlarına gizlenmiş bir komut, sizin oyun oynarken veya müzik dinlerken başka sitelere bağlanmanıza neden olabiliyor.

Yine bu konuda daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenlere link vererek yardımcı olmak isterim.  

Bununla kalmayıp, siz bir haber okumak veya video izlemek için bir siteye girdiğinizde, hemen başka bir bağlantıya yönlendirilmiş olabiliyorsunuz. Siz ekrandaki sayfaları kapatıncaya kadar ya cihazınıza virüs bulaşıyor ya da ilgisiz bir sayfaya abonelik kaydı yaptırmış olabiliyorsunuz.

Kolay Paranın Sonu Adliye Olmasın

Görüldüğü gibi her ay düzenli para kazanayım derken, hiç aklınıza gelmeyen bir şekilde başınız derde girebilir. Derdinizi anlatıncaya kadar da iş işten geçmiş olabilir. Zira bir konuda adaletin tecelli etmesi için bazen aylarca beklemeniz gerekebilir.

Bu nedenle kolay para kazanmanın bir yolunu bulayım derken, farklı ceza veya hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak için kolay para vadeden bu tür kazanç kapılarına her zaman temkinli yaklaşın. Bilgi ve teknoloji güvenliğine azami ölçüde dikkat edin.

Zira her ne kadar “herkes için hukuk, herkes için adalet” istesek de iş işten geçtikten sonra, bu ülkede, adliye koridorlarında derdini anlatana kadar ne post kalıyor ne de dost.

Bir cevap yazın

Back to Top

Kolay Para Kazanmak Gerçekten Kolay mı?

by yonetici time to read: 3 min
0